Αεροσκάφη


LM 72011

  Αεροπορία Στρατού Ελικόπτερα UH-1H/AB205

Αυτή η μεγάλη καρτέλα περιέχει σήματα για είκοσι διαφορετικά ελικόπτερα UH-1H και AB-205 της Αεροπορίας Στρατού και που έχουν δανειστεί στην Εθνική Φρουρά στην Κύπρο, καλύπτοντας όλη την σταδιοδρομία αυτού του τύπου μέχρι σήμερα.
Έχουν χρησιμοποιηθεί πέντε διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές μέχρι σήμερα, ξεκινώντας από το μονόχρωμο Olive Drab και συμπεριλαμβανομένης της τρίχρωμης παραλλαγής τύπου Βιετνάμ. Όταν παραδόθηκαν τα AB-205 ελικόπτερα είχαν μια μοναδική τρίχρωμη παραλλαγή και κάτω επιφάνειες βαμμένες ανοικτό γκρι. Σήμερα όλα τα ελικόπτερα είναι πλέον βαμμένα Helo Drab, ένα χρώμα που παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις λόγω παλαίωσης και φθορών.
Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι εκδόσεις του εμβλήματος της Αεροπορίας Στρατού ξεκινώντας από την πρώτη έκδοση με το φτερωτό εθνόσημο και το στέμμα έως την τελευταία έκδοση χαμηλής ορατότητας του αετού με τη φλογοφόρο ροιά.

 Τιμή 8,00€ 

 

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλετε οποιαδήποτε σήματα από αυτό το σετ μπορούν να εκτυπωθούν κατά παραγγελία. Απλά δείτε το φυλλάδιο των οδηγιών και πείτε μας μέσω email ποια σήματα επιθυμείτε. 

LM 72012

 Πολεμική Αεροπορία Canadair CL-215 

Το Canadair CL-215 μπήκε σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία το 1973 και έκτοτε έχει γνωρίσει σκληρή χρήση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καταπολεμώντας τις πολλές δασικές πυρκαγιές που μαστίζουν την Ελλάδα. Αυτή η νέα έκδοση του σετ περιλαμβάνει και σήματα για τον επετειακό διάκοσμο που εφαρμόστηκε στο αεροσκάφος 1060 για τη γιορτή της ΠΑ το 2018. Με αυτό το σετ σημάτων ο μοντελιστής μπορεί να αναπαραστήσει οποιοδήποτε αεροσκάφος αυτού του τύπου σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία. Περιλαμβάνονται προειδοποιητικά στένσιλ και ακόμη και σήματα για τα  πτερύγια των ελίκων μαζί με τα λογότυπα και των τριών διαφορετικών κατασκευαστών ελίκων που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Τιμή 7.00€

 

 

 

LM 72014

Πολεμικό Ναυτικό Alouette III

Το Aérospatiale SA 319B Alouette III ήταν ο πρώτος τύπος ελικοπτέρου που απέκτησε το Πολεμικό Ναυτικό για χρήση επί των σκαφών του. Tα τελευταία δύο ελικόπτερα του τύπου χρησιμοποιούνταν για εκπαίδευση μέχρι πρόσφατα. Το σετ παρέχει σήματα για να αναπαραστήσετε οποιοδήποτε Alouette του ΠΝ, οποιαδήποτε στιγμή της καριέρας τους. Κατεβάστε τις οδηγίες για να δείτε με λεπτομέρεια όλες τις επιλογές που παρέχονται.

Τιμή 4.00

LM 72017

ΕΒΑ Spitfire MkV 

Το Spitfire MkV μπήκε σε υπηρεσία με την ΕΒΑ το 1943 με την 335Μ και 336Μ που πολεμούσαν με τη RAF στη Β. Αφρική. Στη συνέχεια οι δύο μοίρες μετακινήθηκαν στην Ιταλία από όπου εκτελούσαν αποστολές εναντίων δυνάμεων του άξονα στην Ιταλία, την κατεχόμενη Ελλάδα και τα βαλκάνια. Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα το 1944 έδρασαν κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο, σε κάποιες περιπτώσεις διατηρώντας κάποια από τα βρετανικά τους σήματα. Τα Spitfire MkV παρέμειναν σε υπηρεσία μέχρι και τη δεκαετία του 1950.
Το σετ αυτό επιτρέπει την αναπαράσταση 12 διαφορετικών παραλλαγών 11 διαφορετικών αεροσκαφών που καλύπτουν όλη τη δράση του Spitfire MkV με την ΕΒΑ.

Τιμή 9.00€

 

LM 72022

C-47 Dakota σε ελληνική υπηρεσία


Οι πρώτες "Ντακότες" παραδόθηκαν στην Τότε ΕΒΑ το 1947.
Η μεγάλη αυτή καρτέλα περιέχει σήματα για 9 διαφορετικά αεροσκάφη. Συμπεριλαμβάνει σήματα για 4 από τις Ντακότες της ΕΒΑ που συμμετείχαν στο πόλεμο της Κορέας. Ένα από αυτά τα αεροσκάφη κατέληξε να είναι το τελευταίο αεροσκάφος του τύπου σε υπηρεσία με την ΠΑ και έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα. Παρέχονται και τα σήματα για το αεροσκάφος όπως είναι σήμερα, προσφέροντας στο μοντελιστή την δυνατότητα να το αναπαραστήσει τόσο στο ξεκίνημα όσο και στο τέλος της καριέρας του!
Προσφέρονται επίσης σήματα για τα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στις δεκαετίες του 1960 και 1970 με διάφορους χρωματισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της βραχύβιας δίχρωμης παραλλαγής ΝΑΤΟ με πράσινο και γκρι, που προηγήθηκε της τρίχρωμης παραλλαγής τύπου "Βιετναμ" που υιοθετήθηκε στη δεκαετία του 1970, καθώς και για τα αεροσκάφη μεταφοράς υψηλών προσώπων (VIP) που ήταν βαμμένα λευκά στο επάνω μέρος της ατράκτου.

 

Τιμή 20.00 €